Bescherming

Krimpsealen

De unieke en innovatieve Seal & Go technologie levert een bijzonder hoge kwaliteit van bagagebescherming. De vooruitstrevende machinetechnologie voldoet aan de hoogste internationale veiligheidsstandaard en draagt zelfs bij aan de verbetering van verscheidene processen binnen de luchtvaartindustrie.

Diverse testen op Doha International Airport en Amsterdam Airport Schiphol bewijzen dat gesealde bagage nog nooit heeft gezorgd voor problemen aan bagagetransportsystemen. Tijdens deze tests is zelfs bewezen dat gesealde bagage een bijdrage levert aan een efficiënte werking van deze transportsystemen.
Het risicopercentage op het losraken van een sealing is namelijk 0%.

Hoge mate van klanttevredenheid
Dankzij dit volautomatische proces hebben de medewerkers genoeg tijd voor de klant. Dit resulteert in meer communicatie, een hogere mate van klanttevredenheid en genoeg tijd om de klant te informeren over de Seal & Go producten.

Vol-automatisch proces
Het sealproces verloopt volautomatisch. De transportband loodst het bagagestuk door het gehele proces. Om de functionaliteit te behouden, verwijderen de medewerkers van Seal & Go de folie rondom de wielen en het handvat.

Soorten en maten
Seal & Go kan uiteenlopende soorten bagage-items sealen:

  • Kleine en grote koffers
  • Golftassen
  • Backpacks
  • Dozen
  • Allerlei soorten tassen
  • Kinderwagens
  • Rolstoelen
  • En veel meer!

De machines kunnen zo goed als elk bagagestuk sealen,
tot een maximumformaat van: 2000 mm x 900 mm x 500 mm.

 

BIO-BASED folie

Zowel onze krimp- als stretchfolie is officieel gecertificeerd als bio-based. Reguliere folie is gemaakt van olie. In plaats van olie maken wij gebruik van de restanten van suikerriet. Bij de verbranding van ruwe olie ten behoeve van de productie van Polyethyleen (PE), komt veel CO2 in de atmosfeer. De bio-based folie van Seal & Go bio-based is vervaardigd uit >51% aan restanten (sappen) van suikerriet. Het productieproces van bio-based polyethyleen vermindert CO2 in onze atmosfeer.

Waarom niet biodegradable?

Biodegradable is anders dan bio-based. Biodegradable folie kan composteren. Alhoewel dat nog beter klinkt dan bio-based, is het erg belangrijk om rekening te houden met het feit dat de folie alleen composteert onder specifieke omstandigheden. Daarnaast zijn de meeste ‘zogenaamde’ biodegradable plastics eigenlijk helemaal niet biodegradable, maar oxo-degradable! Een – echte – 100% biodegradable folie die gebruikt kan worden voor bagagebescherming bestaat helaas nog niet.

Oxo-degradable plastics breken vaak niet volledig af maar komen in het milieu als microplastics. Met name in oceanen kunnen microplastics tot grote problemen leiden. Doordat oxo-degradable plastics niet volledig afbreekbaar zijn, zijn ze nog schadelijker voor het milieu en dus geen goed alternatief.

Bagage wrappen

Op sommige luchthavens bieden we bagagebescherming door middel van wrappen.
In dat geval werken we volgens de wereldwijd bekende wraptechniek. Dit proces wordt op een bijzonder zorgvuldige wijze semi-handmatig uitgevoerd door onze ervaren medewerkers. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de beste kwaliteit power stretch-folie.

Bent u geïnteresseerd?

Veiligheid is een belangrijk speerpunt in de luchthavenindustrie. Ook voor passagiers is veilig reizen uiteraard erg belangrijk. Helaas voelen passagiers zich niet altijd zo veilig als ze zich zouden moeten voelen. Wij geloven dat we daar een positieve bijdrage aan kunnen leveren.